Gęsina. Polskie tradycje podawania drobiu - turniej kulinarny dla uczniów szkół gastronomicznych w Świeciu
W tym roku turniej kulinarny dla uczniów szkół gastronomicznych na tradycyjne dania z gęsiny odbędzie się 12 grudnia 2014 r. w Świeciu. Turniej ma przybliżyć adeptom gastronomii tradycję podawania gęsiny, przypomnieć dawne przepisy i bogactwo receptur, zapoznać ze specyfiką smaków oraz promować gęsinę. Zadaniem uczestników Turnieju będzie przygotowanie wyjątkowego świątecznego obiadu i podanie go na udekorowanym świątecznie stole.
Zapraszamy nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych by zmierzyli się z tą tradycją. Po zapoznaniu się z regulaminem zamieszczonym na stronie www.festiwalsmaku.pl prosimy o przesłanie kompletnie uzupełnionego formularza zgłoszeniowego na e-mail: akn.parki@gmail.com do dnia 8 grudnia 2014 r.