Warsztaty "Oferta żywieniowa dla rodzin z dziećmi w agroturystyce. Wiejskie, naturalne produkty i potrawy w konfrontacji z ograniczeniami wynikającymi z diety dzieci i fastfoodowym trendem wśród młodzieży szkolnej".
17.11.2014
W dniach 24-25 listopada 2014 roku zapraszamy na warsztaty: "Oferta żywieniowa dla rodzin z dziećmi w agroturystyce. Wiejskie, naturalne produkty i potrawy w konfrontacji z ograniczeniami wynikającymi z diety dzieci i fastfoodowym trendem wśród młodzieży szkolnej".
Warsztaty przeznaczone są dla 25 osób - właścicieli gospodarstw agroturystycznych, przedstawicieli personelu zarejestrowanych gospodarstw agroturystycznych oraz właścicieli lub personelu kucharskich placówek gastronomicznych usytuowanych na obszarach wiejskich.
Podczas panelu teoretycznego omówione zostaną następujące zagadnienia:
- Agro kuchnia w konfrontacji z preferencjami kulinarnymi dzieci i młodzieży
- Dietetyka dzieci w poszczególnych przedziałach wiekowych. Jak pogodzić kaloryczność ze smakiem i ciągotami do fastfoodu
- ,Preferencje dietetyczne dzieci i dorosłych. Przykładowe jadłospisy na tydzień i na weekend z uwzględnieniem wymogów diety dla dzieci
natomiast podczas panelu praktycznego przygotowane zostaną:
- Propozycje potraw z tych samych produktów przygotowywane dla dorosłych i dla dzieci
- „Agro – fastfood” - kulinarna próba odpowiedzi kuchmistrza i dietetyka na fastfoodowy trend wśród dzieci i młodzieży