„Oferta kulinarna: atrakcja i korzyść, czy utrapienie gospodarstwa agroturystycznego?”- Ostromecko k/ Bydgoszczy, 15-16 marca 2012r.
Sekretariat Regionalny KSOW Województwa Kujawsko-Pomorskiego proponuje właścicielom gospodarstw agroturystycznych udział w szkoleniu nt. oferty kulinarnej w gospodarstwie. Zajęcia prowadzone w formie paneli dyskusyjnych obejmą analizę mocnych i słabych stron oferty agroturystycznej w województwie kujawsko – pomorskim, ofertę kulinarną gospodarstw z przykładami jadłospisów, wprowadzenie do przepisów sanitarno – higienicznych niezbędnych dla prowadzenia gastronomii, przetwórstwa i wytwarzania potraw i wyrobów garmażeryjnych. Szkolenie obejmie również panel praktyczny – kulinarny, którego tematem będą łatwe w przyrządzaniu lokalne i tradycyjne wędliny i wyroby mięsne; metody pasteryzacji przetworów i potraw do dłuższego przechowywania; sposoby sporządzania oferty.
Warsztaty poprowadzą specjaliści z zakresu agroturystyki kucharze i praktycy.
Formularz zgłoszeniowy na stronie www.tlok.pl