Promocja regionu Kujaw i Pomorza na targach ogólnopolskich
Promocja regionu Kujaw i Pomorza oraz producentów wysokiej jakości żywności tradycyjnej i regionalnej, zrzeszonych w Klastrze Spółdzielczym, Spiżarni Kujawsko-Pomorskiej na targach ogólnopolskich.
14 października w Łodzi zakończyły się Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura Food. Była to ostatnia impreza targowa, na której Spiżarnia Kujawsko-Pomorska promowała region Kujaw i Pomorza, prezentując wysokiej jakości żywność tradycyjną i regionalną. Przedsięwzięcie współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020”.
Operacja obejmowała również udział beneficjenta w targach Food Show Katowice w dniach 10-13 marca 2018 r. oraz VI Międzynarodowych Targach Żywności i Napojów Expo XXI Warszawa Polska, w terminie 9-12 kwietnia 2018 r. Producenci wysokiej jakości żywności zrzeszeni w Klastrze Spółdzielczym Spiżarni Kujawsko-Pomorskiej mieli możliwość zaprezentowania swojej oferty, nawiązania kontaktów handlowych, wymiany doświadczeń oraz poszerzenia wiedzy podczas seminariów, konferencji i paneli dyskusyjnych.
Targi, w których brała udział Spiżarnia Kujawsko-Pomorska, należą do jednych z najważniejszych targów w Polsce, poświęconych sektorowi spożywczemu – od produkcji aż po wyrób końcowy i jego sprzedaż. Oferują możliwość spotkania polskiego sektora rolno-spożywczego z międzynarodowymi partnerami oraz nawiązania nowych relacji biznesowych na świecie
Liczba odwiedzających, w zależności od targów, sięgała między 4 a 12 tysięcy.